سئوالات متداول
کار در ارتفاع به روش دسترسی با طناب ROPE ACCESS
سیستم دسترسی با طناب ابداع شده توسط اتحادیه بین المللی ایراتا IRATA روش بسیار ایمن برای دسترسی و کار در ارتفاع که در آن برای دسترسی و استقرار در مکانهای مرتفع کاری از طناب و تجهیزات مربوطه استفاده می گردد.
تکنیک دسترسی با طناب یک روش دستیابی به نقاط مرتفع است که با استفاده از طناب و مجموعه ای از تجهیزات فردی و امکان قرار گرفتن در موقعیت های خاص را که توسط سایر روش های متداول دسترسی امکان پذیر نمی باشد فراهم می سازد.
صنعت دسترسی با طناب از تکنیک های کوهنوردی و غار نوردی الگو برداری شده است . تکنسین هایی که از این سیستم استفاده می کنند همواره به سیستم ایمنی متصل می باشند و هر کدام یک نقطه اتصال مجزا برای حمایت دارند. هنگام کار با سیستم های طنابی هر تکنسین دارای ابزار مجزای فرود در سیستم اصلی حمایت می باشد (2 طناب) .
روش دسترسی با طناب در صنعت کاملا ایمن بوده و از بالاترین رتبه در قیاس سرعت و ایمنی با دیگر روش های دسترسی قرار گرفته است . ارایه خدمات کار در ارتفاع در صنعت با روش دسترسی با طناب تغییر چشم گیری داشته. این تغییرات به علت آسان بودن دسترسی در محل های گوناگون می باشد که موارد متنوعی از خدمات را در کمترین زمان امکان پذیر ساخته است . ایمنی و سرعت مزیت های اصلی سیتم دسترسی با طناب می باشند که امکان دسترسی و انجام کار در مکان های دشوار و مرتفع صنعتی را با حداقل تداخل با سایر فعالیتها فراهم می سازد .سرعت در اجرا و پایان موفق خدمات مختلف در صنایع ،خود باعث کاهش هزینه های مرتبط و عدم تخریب محیط زیست می گردد.
دسترسی با طناب و کار در ارتفاع تداعی کننده خطر و عدم ایمنی در ذهن است ،اما در واقعیت اگر از سامانه های ایمنی آیین نامه بین المللی کاردرارتفاع و روش دسترسی با طناب برای حـضـور و کار در ارتفاع استفاده شود ، ایمن ترین روشی را به کار برده ایم که انسان تا کنون برای کاردرارتفاع بکار گرفته است . در واقع با سیستم دسترسی با طناب ، ایمنی بخش جدانشدنی کار در ارتفاع میباشد ، این یک واقعیت است که آمار ها و سابقه کار در ارتفاع درسالیان گذشته در دنیا بیان میکند . تمامی پروژه های کار درارتفاع که از این روش و از پرسنل آموزش دیده ایراتا استفاده کرده اند، از ایمنی بسیار بالا ، سرعت در کار و بصرفه بودن هزینه کار درارتفاع بهره مند گشته اند. به جرات میتوان گفت تمامی خدمات کار در ارتفاع با نظام ایراتا و سیستم دسترسی با طناب امکان پذیر و عملی میباشند و کار درارتفاع را در دنیای امروز به یکی از مشاغل تخصصی، ایمن و دقیق تبدیل کرده است .
روش های شستشوی نما به روش کار با طناب
نماشویی به روش های مختلفی صورت میگیرد : نماشویی با طناب
- شستشوی دستی با ابر و تی :شستشوی نما بدون داربست .
· شستشو نما با واتر جت : شستشوی نمای ساختمان با واتر جت .
· شستشو با واتر سندبلاست : واتر سندبلاست نما .
· اسید شویی نما .
شستشوی نمای ساختمان به روش دستی با ابر و طی
شستشوی دستی نما : نماشویی ساختمان به روش راپل
نماشویی دستی ( نماشویی با طناب ) مخصوص شستن نماها و شستن سطوح صیغلی و درخشان مانند نماهای فریم لس(شیشه ای)،نمای کرتین وال ،نمای کامپوزیت ،نمای اچ پی ال و … که به وسیله محلول آب و سرکه صنعتی ،الکل و مواد اسیدی و قلیایی به فراخور سطوح مربوطه و با تی مخصوص و دستمال نانو یا پنبه ای صورت میپذیرد .
شستشوی ابر و تی : ویژه سطوح و نماهای درخشان و صیغلی نظیر شیشه ،کامپوزیت و … است که بوسیله محلول آب و شوینده و دستمال نانو و تی مخصوص انجام می شود .
نماشویی دستی با ابر و تی : خدمات نما
نماشویی : شستشو با استفاده از مواد شوینده و طی نانو فیبر و جمع آوری آب بوسیله طی استیل (آب جمع کن) .
نماشویی با ابر و تی مختص نماهایی میباشد که دارای سطوح براق و صیغلی مانند نماهای شیشه ای ،نمای فریم لس ،نمای کرتین وال ،کامپوزیت و اچ پی ال و … می باشد .در صورت انجام نشدن فرآیند شستشوی نما و یا گذشت زمان زیاد از آخرین شستشو و یا استقرار پروژه (نما) در شهر و یا منطقه ای که سرشار از آلاینده های گوناگون بوده (باران های اسیدی و … ) در اینصورت جرم به صورت رسوب سطح شیشه را پوشانیده و شیشه را کدر می کند که جهت شستشوی نمای شیشه ای اینچنینی ابتدا میبایستی سطح شیشه با اسید رقیق اسید شویی شده سپس با روش دستی ابر و طی حد اقل دو مرتبه شستشوی دستی گردد .
توصیه : شایسته است نماها با توجه به جغرافیای مربوطه و میزان آلودگی منطقه در بازه زمانی متناوب شستشو شوند .
واتر سندبلاست
واتر سندبلاست : شستشوی نما
- تمیز کاری و بستر سازی جهت شروع پروسه رنگ آمیزی .
- رنگ زدایی ،زنگ زدایی و پاکسازی رسوبات آهکی ،رسوب زدایی و رنگ برداری سطوح و ماسه زدایی .
- فرآیند سندبلاست تشکیل شده است از دستگاه واتر جت 400 بار ،آب شهری ، سیلیس ،نازل تزریق و برق 3 فاز .
- دانه بندی های مختلفی جهت سیلیس وجود دارد که بسته به کثیفی نما و سطح مربوطه از سیلیس با دانه بندی های مخصوص استفاده مشود .
- آب شهری وارده به دستگاه واتر جت که با فشار زیاد به سمت نازل می آید باعث مکش سیلیس از محفظه سیلیس می گردد که در نهایت خروجی کار تشکیل شده از خروج ترکیبی و همزمان دانه های سیلیس و آب از نازل .
کاربری های صنعتی واتر سندبلاست مواردی چون رسوب زدایی بدنه کشتیها و …
نحوه محاسبهی قیمت طراحی و اجرای نورپردازی نمای ساختمان
- متراژ استفاده از نورپردازی
- ارتفاع ساختمان
- نوع نورپردازی
- سبک استفاده از نورپردازی
- دست مزد کارگران
- موقعیت پروژه
نورپردازی ساختمان مسکونی
نورپردازی ساختمان مسکونی
وجود فضاهای باز مثل تراسها، روف گاردن و حیاط باعث میشود که نورپردازی، عنصر جدانشدنی از طراحی محسوب شود.
فرض کنید در حیاط ویلای خود در حال سپری کردن اوقات خود هستید ولی محوطه و نمای ساختمانتان نورپردازی ندارد و یا نورپردازی متناسب با فرم نمای ساختمانتان نباشد.
برای لذت بردن از فضا، طراحی و نورپردازی باید به بهترین و اصولیترین نحو ممکن استفاده شوند.
نور پردازی نمای ساختمان دو طبقه و یا حتی نورپردازی نمای ساختمان یک طبقه به همان اندازه اهمیت دارد که نورپردازی یک ساختمان مرتفع پر اهمیت است.
نورپردازی ساختمان علاوه بر زیبایی حس امنیت ساختمان را بیشتر میکند و آرامش بیشتری را به کاربران میدهد.
امروزه نور پردازی نمای ساختمان دیگر فقط جنبه زیبایی ندارد و به یک اصل مهم برای نمای ساختمان تبدیل شده است.نورپردازی نمای ساختمان را باید با توجه به نکاتی همچون رنگ، شدت و جهت نور طراحی کرد، تا علاوه بر زیبایی محیطی امن را برای کاربران و بینندگان ایجاد کند.
نورپردازی نمای ساختمان تهران
روزانه ساختمانهای زیادی در سطح شهر اجرا میشوند، اما آیا تمام نماهای زیبا در شب هم مانند روز جذابیت دارند؟
نورپردازی مسئلهای است که بسیاری از طراحان آن را نادیده میگیرند و خیلی از افراد لزومی نمیبینند که برای آن پولی خرج کنند؛ اگر میخواهید در میان نماهای ساختمان بهترین باشید، از قدرت نورپردازی نما غافل نشوید.
در گذشته نورپردازی تنها مختص به ساختمانهای بزرگ اداری ، تجاری و تفریحی بود.
امروزه نورپردازی نما طرفداران زیادی پیدا کرده که از جمله این موارد میتوان به نورپردازی ساختمان، نورپردازی تالارها، رستورانها، بانکها، محوطهها و … اشاره کرد.
نورپردازی نما از جمله مواردی است که امروزه توجه زیادی را به خود جلب کرده است و توانسته بین ساکنین ساختمانها، کارفرمایان، طراحان، مسئولین شهرداری و … جایگاه مناسبی را پیدا کند، زیرا علاوه بر اینکه به جذابیت بنا میافزاید، منظره شب زیبایی را نیز ایجاد میکند.
نورپردازی نمای ساختمانهای دو طبقه
توجه به کاربری در طراحی نورپردازی نمای ساختمانهای دوطبقه میتواند دید بسیار خوبی به طراح نورپرداز نما بدهد.
بسیاری از ساختمانهای دوطبقه هستند که کاربریهای متفاوتی دارند؛ برای مثال برخی از آنها به عنوان گالری مورد استفاده قرار میگیرند و برخی دیگر به عنوان کافیشاپ و مغازه که نوع طراحی نورپردازی نمای ساختمانی آنها باید به گونهای باشد که تفاوت کاربری آنها را به ما نمایش دهد.
در طراحی نورپردازی نمای این ساختمانها توجه به ورودیها، پیش فضاها و تابلوها از اهمیت ویژهای برخوردار است، چرا که این بناها جز فضاهای خرد شهری محسوب میشوند و نورپردازی ورودی آنها میتواند تاثیر بسیار زیادی بر روی دید بیننده بگذارد.
همچنین در طراحی نورپردازی حتما باید دقت شود که عناصر نورپردازی هماهنگ با ساختمانهای اطراف باشد و یکپارچگی زیبایی منطقه را از بین نبرد.
از آنجایی که نمای ساختمانهای دو یا چند طبقه بیشتر در دید هستند، نسبت به دیگر ساختمانها از حساسیت بیشتری در نورپردازی برخوردار هستند.
با طراحی نورپردازی پرسپکتیو ، مدرن و شیک میتوانید زیبایی و جذابیت نمای ساختمان خود را در شب چند برابر کنید.
ابزار و مصالح مورد استفاده در پیچ و رولپلاک نماهای سنگی
- به کارگیری دریل معمولی و دریل چکشی کالیبره و استاندارد و مته 4 شیار 2 الماسه
- استفاده از دریل مجهز به دیمر جهت تنظیم سرعت سوراخ کاری سنگ نما (ابتدا با دور کم جهت سوراخ کاری سنگ و سوراخ کاری با دور بالا جهت سوراخ کردن بتن)
- قطر سوراخ ها حداقل 6 میلیمتر و حداکثر 7 میلیمتر میباشد .
- به کار گیری پیچ های گالوانیزه 6 سانتیمتری 10*2.5 برتر و رولپلاک مخصوص
- پوشش روی دهانه پیچ ها با استفاده از بتونه همرنگ سنگ
- به کار بردن انکرهای پلاستیکی HUD (اچ یو دی) و DBZ (دی بی زد) برند آلمان در مواردی که بدلایل نامناسب بودن زیر سازی امکان پیچ و رولپلاک سنگ نما وجود ندارد
- چسب های پلی اورتان و اپکسی مگا مکث : در مواقعی که با سنگ های نمای با عرض کمتر از ده سانتیمتر و یا قطر بیشتر از 3 سانتیمتر مواجهیم یا به علت حجیم بودن سنگ امکان پیچ و رولپلاک سنگ نمای ساختمان وجود ندارد از چسب پلی اورتان و اپوکسی مگا مکث استفاده میشود .
استفاده از کمربندهای فلزی (تسمه ای) و بست ها برای نگهداری سنگ های خاص در ارتفاع
مراحل جاگذاری و تعویض سنگهای افتاده و یا معیوب
- اندازه گیری محل سنگ افتاده و یا معیوب جهت تهیه سنگ جایگزین
- تهیه سنگ و اندازه کردن سنگ ها با مینی فرز
- سوراخ کردن سنگ
- تمیز کاری محل قرار گرفتن سنگ بر روی نما (قبل از رولپلاک نما)
- چسب کاری پشت سنگ (چسب سنگ) و پیچ و رولپلاک کردن سنگ نما
- بتونه کردن کلیه پیچ های استفاده شده در نصب سنگ ها با بتونه همرنگ سنگ جهت پوشاندن محل پیچ و رولپلاک سنگ نما
- استفاده از چسبهای ضد زلزله برای چسباندن سنگ های با عرض کم که امکان پیچ و رولپلاک کردن آن ها وجود ندارد
- بندکشی فواصل بین سنگ های باریک کمتر از 10 سانتی متر (مستعد ریزش) با چسب ضد زلزله
- بند کشی کلیه سنگ های نصب شده با ملات همرنگ جهت جلوگیری از نفوذ آب
بند کشی و درز بندی سنگ های نصب شده : خدمات نمای ساختمان
جهت جلوگیری از نفوذ آب (عامل مخرب) میبایستی کلیه سنگ های نصب شده بندکشی شوند . چرا که آب های وارده از طریق باران ،شستشوی نما و … در دمای زیر صفر یخ زده و حجمش زیاد شده و با فشار آوردن به سنگ باعث سقوط و یا شکستن سنگ میگردد .
شستشوی نمای کامپوزیت : نماشویی
شستشوی نمای کامپوزیت : نماشویی ساختمان : نماهای کامپوزیتی که جرم کمی به خود گرفته اند و به قولی چرکمرد نیستند با روش نماشویی دستی با ابر و تی و دستمال نانوو محلول شوینده با ااستفاده از تکنیک دسترسی با طناب و مصرف حداقل آب قابل شستشو می باشند .
شستن نما (واتر جت نما) : نماهای کامپوزیتی که زمان طولانی از شستشوی قبلی آن ها گذشته و یا از زمان ساخت تا به حال شستشه نشده اند چون در معرض آلودگی و یا باران های اسیدی و … قرار داشتند سطح آن ها دارای رسوب و چرکمرد می باشد .جهت شستشوی نمای کامپوزیت اینچنینی بهتر است ابتدا نما با دستگاه واتر جت با فشار حداقل 300 بار (دبی 15 لیتر در دقیقه) شسته شده سپس به روش نماشویی دستی لکه گیری شوند .
اسید شویی نما
شستشو با اسید : اسید شویی : که به دلایلی از جمله سولفاته شدن نما یا جرم های موجود در نماهای مختلف از این روش استفاده می گردد .
شستشو با اسید : اسید شویی : که به دلایلی از جمله سولفاته شدن نما یا جرم های موجود در نماهای مختلف از این روش استفاده می گردد .
اسید شویی : در فرآیند شستشوی سطوح و نما بعضا با جاهایی روبرو میشویم مانند پله های ورودی ،رمپ پارکینگ ،دیوار پشت باغچه و … که به علت جنس سنگ ،رفت و آمد زیاد نفر و ماشین ، نفوذ آب و … قرار داشتن جرم به صورت رسوب درآمده که بعضا واتر سند بلاست هم نیاز را مرتفع نمیکند و اصرار به پاکسازی به روش واتر سندبلاست به سطح مربوطه آسیب می رساند ،در این شرایط ابتدا میبایستی سطح مربوطه آغشته به محلول اسید مناسب گردد و بعد از گذشت زمان شستشو صورت پذیرد . همچنین در شرایطی که برداشتن رنگ از سطحی به روش واتر سندبلاست جوابگو نبود از روش اسید شویی استفاده می گردد .
اجرای نورپردازی ساختمان
نورپردازی نمای ساختمان ممکن است به شکلهای مختلفی انجام بپذیرد و نوع نورپردازی با توجه به سلیقه و بودجهی شما ممکن است تغییراتی داشته باشد، در این مورد طرح معماری باید ابتدا تحلیل شود و سپس طراحی نورپردازی انجام شود، طراحی نورپردازی به دو صورت انجام میگیرد.
- همزمان با طراحی پلانها
- بعد از طراحی
برای مثال بعضی از مشتریان از ما میخواهند که کل نمای ساختمان را نورپردازی کنیم اما برخی دیگر به اقتصادی بودن نورپردازی و یا به نشان دادن بخشی از نمای ساختمان بسنده میکنند، به این صورت هم آن قسمت از نما را نسبت به سایر قسمتهای نما برجستهتر میکنند و هم هزینهی تمام شده را مقداری به حالت اقتصادی نزدیکتر کنند، پیمانکار باید انعطاف پذیری لازم را برای جلب رضایت مشتری داشته باشد.
انتخاب اینکه چه مقدار از نما روشن شود در فاز طراحی قرار میگیرد، نورپردازی نمای رومی ساختمان از جمله ویژگیهایی است که باید در قسمت های خاصی از بنا منبعهای نوری قرار بگیرند تا برجستگیها و فرورفتگیهای نما نشان داده شوند و ساختمانی شاخص داشته باشید.
هر ساختمان بسته به کاربری، موقعیت قرار گیری ملک، مساحت نما، سبک نما، طراحی نورپردازی خود را دارد.
عنوان
پاسخ